Dagens möte med döden

Om lust och glädje försvinner, vad har man då kvar? Den viktigaste uppgiften för en chef är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att medarbetarna ska kunna göra ett bra arbete. Om en liten stund ska jag på möte med min chef som successivt dödat min motivation för mitt arbete. Vi får se vart det leder.

Annonser

7 thoughts on “Dagens möte med döden

 1. Hm … låter inget vidare. Vågar man fråga vad du jobbar med?
  Urtrist när man hamnar i en sådan sits. Har gjort det själv några gånger.

  Det är aldrig bra att förlora sin lust och glädje, oavsett vad det handlar om. Önskar att man kunde tänka, ”Det är bara ett jobb!”. Det borde vara allra värst när det brister på hemmaplan, men det är inte alltid så.
  Jag har erfarenhet av brister både på arbetet och på hemmaplan, och båda kan vara lika svåra att hantera … fast kanske på lite olika sätt. Jobbet ska ju först och främst vara ett levebröd, men man tillbringar mycket tid där så naturligtvis behöver det vara en plats och en syssla man tycker om. Eller åtminstone något man tycker är okej.

  Om mötet var ok, tror du att det kanske kan komma något gott ut av det … vad det lider …?

  Gilla

   • Visst är det så! Jag är själv en sådan som lägger mycket energi på mitt arbete. Har svårt att avstå den tillfredsställelse man får ut av att känna sig nöjd med sitt dagsverke … Det är viktigare än jag skulle önska att det var. Ju äldre jag blir skulle jag vilja hitta andra värden i livet, och inte lägga så mycket fokus på mitt arbete, som jag alltid gjort och fortfarande gör …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s