Min bästa sås

Jag älskar att laga mat.

Oftast använder jag egna recept eller utgår från någon annans recept och förändrar det så att det blir som jag vill ha det. De flesta av mina rätter är relativt enkla att göra och ganska sällan nyttiga, men de smakar oftast väldigt gott i min mun. Tänkte att jag ska dela med mig av några sådana recept och också göra allmänna reflektioner kring mat och ätande i stort, både hemma och i stora världen.

Att laga sås är ett särskilt stort intresse jag har och jag har flera favoriter som jag utvecklat. Min största favorit kallar jag för ”Italiensk Salvia-röra” och den passar lika bra till stekt/grillad lax som till biff.

För 4 personer behövs.
75 gram smör
20 små mogna delikatesstomater
2 krukor färsk salvia
6 matskedar riven parmesanost
1 tesked salt
1 matsked socker

Smält smöret i en stekpanna på mellanvärme. Dela tomaterna i fyra delar och fräs dem försiktigt i stekpannan. Salta och sockra. Klipp ner salvia-bladen i stekpannan och rör om försiktigt. Låt puttra i 5 minuter eller tills tomaterna är mjuka. Häll över parmesanosten och rör om under 1 minut. Klart att servera !

13 tankar om “Min bästa sås

  1. Pingback: Salvia och andra färska kryddväxter | I skuggan av Arvid och Lydia

  2. Jag tycker också om att laga mat, men det har varit mindre av det under det senaste året eftersom jag inte bott hemma och köket där jag bodde inte höll riktigt den hygienstandard som jag tycker ett kök ska ha. På ön lagar jag en del mat, men oftast av lite enklare slag.
    Ska bli spännande att ta del av dina recept och prova dem.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar