Ett skitgott kaffe

Jag fick ett paket av världens dyraste kaffe i julklapp. Det heter Kopi Luwak och kommer från Indonesien.

skitkaffe

Det höga priset beror förmodligen på att det inte är som annat kaffe. Kopi Luwak görs på kaffebär som först ätits av den Indiska Palmmården.

palmmård

Palmmården äter bara de bästa sorterna av kaffebären och efter att de passerat djurets matsmältningssystem kan kaffebönorna plockas ur dess avföring för rengöring och rostning. Resultatet blir skitgott. Jag skojar inte. Kaffet smakar väldigt gott.

kändis

Nu är jag inte den enda som upptäckt detta goda kaffe, som är framställt på ett lite udda vis. Kan inte påstå att jag skulle gå ut och köpa det själv, men jag medger, som sagt, att det smakar riktigt gott.

Någon annan som provat? Vilket är ert favoritkaffe?

35 thoughts on “Ett skitgott kaffe

 1. Ping: Exotisk mat och dryck | I skuggan av Arvid och Lydia

 2. Inte provat. Dricker lattemacciato ich just nu kör vi Nespresso här hemma. Annars gör bpde kafferosteriet och solde här i malmö mycket gott kaffe 😊 absolut inga zoegas/gevalia paket i alla fall 😱

  Liked by 1 person

 3. Har hört talas om det här kaffet men aldrig smakat, inte utan att man är lite nyfiken.
  Förmodligen dricker jag alldeles för mycket kaffe, att det då är Zoegas beror inte
  bara på att jag bor i Helsingborg 🙂

  Gilla

 4. Jag gillar nog kaffe som mest men jag har ingen favorit just nu . Kanske detta skulle vara någe för mig . Men förmodligen inte någe nått för min plånbok. En bra sak att köpa till nån kanske .
  Kul iallfall att höra nån som har smakat dessa ljuvliga aromer .
  Önskar dig en God fortsättning .
  kram.

  Liked by 1 person

 5. Åh jag är en kaffedrickare av dess like. Har redan druckit 4 koppar (på 1,5 h)

  Men det är gevalia.
  Hm, ska kanske testa det du rekommenderar? Var hittar man det?

  Gilla

 6. NJA, vet inte om jag ens till prova 😕 här hemma blir det oftast Zoegas men med ett undantag vid julen då bonus dottern alltid köper dyrt kvalitetskaffe till oss från Kahls kaffebutik. Ha en trevlig vanlig helg 🙋🎵🎵

  Liked by 1 person

 7. Haha … Har varken hört talas om den där Indiska Palmmården, eller om kaffet som den bidrar till.
  Så länge det är vanligt bryggkaffe, och inte bryggt på Arvid Nordquist som jag inte gillar, så går det bra med det mesta av de vanliga sorterna. Jag är en kaffetant som inte imponerats av den moderna kaffevärlden alla olika varianter. Enkelt, bryggt och svart … så vill jag ha det … 🙂

  Liked by 1 person

 8. Jag drack det på en plantage på Bali och tyckte att det smakade… Kaffe. Träffade oxå på de små djuren som bajsar ut kaffet och med en produktion på ca 30g per dag förstår man att ddt blir dyrt!

  Liked by 1 person

 9. Haha! Skitgott var väldigt rätt i det här sammanhanget… Fast jag har aldrig testat så egentligen vet jag ju inte om det faktiskt ÄR rätt ord 🙂 Själva kör vi med Nespresso.

  sv: Nej, jag fyndade inte på marknaden. Den är ju nedanför terrassen varje fredag (och typ nio-tio kvarter till, den är bautastor!), så jag går inte där särskilt ofta nuförtiden. Men genom åren har jag fyndat en hel del grejer där 🙂

  Gilla

 10. Godmorgon!Det kaffet hade jag nog satt i halsen!! Tackar för att det inte är jag som ska plocka bönerna ur skiten.Här kokas det kaffe på Zoegas skånerost. ……………………….Har du ett bra tips hur man får sin skönhetssömn ?? Om man lägger sig i tid och bara ligger där ,och kan inte somna! Kram!

  Gilla

  • Håll dina rutiner, ca samma tid föreslår man, dra ner på stimuli 1-2 t innan sänggående, ät yoghurt, drick mjölk, gör yoganidra, om du inte somnar gå upp ca 10-15 min och gör då inget stimulerande, gilla läget – man dör inte av att sova dåligt ett par dagar, motionera så somnar du lättare 😊 lätt eller hur?

   Gilla

 11. Hmm….skitgott? Ja nå kan det vara skitgott allt, fast jag blir inte sugen *ler*.
  Gevalia är kaffet som gäller här. Lite oväntat besök liksom *ler*.

  Nu ska du ha en fortsatt jättefin helg. Hos mig20- nu, sså det gäller klä sig varmt då man tar en prommis idag.

  Kramkram.

  Gilla

 12. Jag dricker inte kaffe eller te förden delen. ( bara någongång)
  Jag har skrivit om den här kaffet för några år sen och jag har för mig att jag funderade över hur man kom på att använda det utskitna kaffebönorna. Någon måste vart extra sugen på kaffe och tog väl det hen hade till hands kanske.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s