Trött på reklam i brevlådan

På min ytterdörr har jag satt upp en lapp med texten ”Ingen reklam, tack”. Ändå får jag massvis med reklam varje dag.

buntreklam

Allt det här har kommit efter jul.

Förmodar att det både förstör miljön och kostar en massa pengar. Jag vill inte ha den, men av någon anledning så tvingas jag ändå ta emot detta. Någon som vet varför?

Sedan förväntas jag själv bära iväg allt ihop och slänga det någonstans. Så jäkla tröttsamt. Fungerar det likadant hos er?

Annonser

39 thoughts on “Trött på reklam i brevlådan

 1. Vi har också en skylt som tydligt talar om att vi inte vill ha reklam och det har fungerat bra. Skulle det ändras så får jag ta kontakt med ansvariga för reklamutskicken så de i sin tur får ta ett snack med utdelarna. Det är ju inte så lätt att passa utdelarna….

  Liked by 1 person

 2. Själv har jag ingen skylt på dörren som säger att jag inte vill ha reklam. Pappersindustrin, som är en viktig basnäring med många arbetstillfällen, är idag en krisbransch så jag drar mitt strå till stacken genom att välkomna papperreklamen i min brevlåda.

  Gilla

 3. Här får vi ytterst lite reklam i brevlådan. Det är ”förbjudet”, men en och annan lägger dit nån liten lapp ändå. Däremot har vi en gemensam, lite större låda utanför porten (fast under tak) som är till för reklam. Där lägger dom reklamhäften från exempelvis olika affärer, så kan man ta ett ifall man känner för det.
  🙂

  Gilla

 4. Visst är reklamen jobbigt! Men det fungerar faktiskt här hos oss nu när vi har satt en lapp på brevlådan att vi inte vill ha reklam…..Men det finns faktiskt de som tydligen önskar reklam…..Min mamma. För på hennes brevlåda står det” Reklam, ja tack gärna” Haha! 🙂
  Kram och trevlig fredag!

  Gilla

 5. Nej tack och lov! Skriv en STOR skylt och sätt på dörren. Se om det funkar 😃 jag har en fin pärlplatta dom säger ingen reklam tack 😊 Om du är hemma en dag då reklmen kommer ge tillbaka den. Samla allt i en påse och ställ ut till ”reklammannen” 😱 jag är lite elak när det gäller sådant här 😉 kanske skriva ingen reklamtryck på flera språk?

  Gilla

 6. Samma här… fast det står ingen reklam på brevlådan så vad finns i, jo massa reklam!!
  Tror de inte kan läsa de som delar ut den.
  Önskar dig en lugn och skön helg.
  gun

  Gilla

 7. Svensk direktreklam och Posten är skyldiga att lämna ut samhällsinformation. I övrigt ska de respektera ”ej reklam”. Men här fick jag problem när den nye killen på reklamutdelningen inte kunde prata /läsa Svenska….Jag gick ut och med hjälp av teckenspråket förklarade att han inte fick lägga i vår låda. Nu vinkar han så glatt varje Söndag när han går förbi:).
  Tyvärr så smygs det nu ner reklamblad i lokala dagstidningar:(.

  Gilla

 8. Måndagar kommer en hel drös från brevbäraren, inget att göts åy. Torsdag och söndag kommer en liten slatt direktreklam.
  I alla tidningar som köpt dröser det ut en massa reklam. På ett eller annat sätt får man ändå ta emot i papper.
  Sen har vi det andra med e-mail och sms, högst irriterande.
  Men nu har jag bestämt mig för att inte irritera mig för det jag inte kan påverka.
  Kram!

  Gilla

   • Jag har lurpassat på dem några gånger och skällde ut dem och frågade hur det var med läskunskaperna. Jag har också ringt upp gratistidningarna att det ska respekteras om jag inte vill ha tidningarna och framförallt om de inte kan organisera att bära bort mina tidningar. De skickade klistermärke där det står nej tack till stadsdelstidningar.
    En del gratis tidningar bärs ut av brevbäraren så de är tacksamma om det står nej tack till reklam.
    Nu får jag enbart reklam som är adresserat, men de är försvinnande få.
    Numera har vi brevboxar i vårt fastighet och jag ansvarar för dem också.
    Vi har satt upp ”inga gratis tidningar, tack!” vid varje inkast, och så har vi en skylt inbyggd där man kan välja om man vill ha reklam för övrig eller ej. 98 % inte vill ha reklam heller i våra fastigheter.
    JAg tror att det underlättar brevbärarens jobb också.

    Liked by 1 person

 9. Jag har en lapp ute på min brevlåda och det fungerar bra. Vilken skillnad det blev på mängden returpapper när jag satte upp skylten ”Ingen reklam, men gärna massor av kärleksbrev, tack” 😀

  Liked by 1 person

 10. Det skickas ut oerhörda mängder med reklam och jag undrar också om det verkligen är nödvändigt. Men eftersom butikerna fortsätter så utgår jag ifrån att det ger resultat. Lika irriterande här alltså och tidningstunnan fylls varje vecka…

  Kram och god morgon!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s