En bok jag rekommenderar

Idag var jag på pressvisning av Daniel Espinosas nya film ”Child 44” med bland andra Noomi Rapace och Joel Kinnaman i ledande roller. Filmen har premiär i USA den 17 april och i Sverige i början av maj.

Filmen är inte så lyckad men historien är riktigt spännande och intressant. Inte minst fascineras jag av miljöbeskrivningarna från Stalintiden på 1950-talet och det terrorvälde som rådde där. Så jag rekommenderar intresserade att köpa pocketboken för 65 kronor och njuta av en riktigt spännande thriller i en intressant miljö man sällan annars får inblick i.

barn44filmenärdåligköpboken

Bokus skriver…

Moskva 1953. Stalins järngrepp är skoningslöst. Säkerhetspolisen utövar sin myndighet brutalt och effektivt och alla är misstänkta. I detta perfekta samhälle verkar säkerhetsofficeren Leo Demidov en krigshjälte som också är hängiven Sovjetmedborgare och lojal mot sin arbetsgivare. Men han har börjat tvivla på ett samhälle som kommenderar sina medborgare att tro att brott inte existerar. Han misstänker att man försöker mörklägga ett barns död. Spåren, för den som vill se dem, tyder på att en kallblodig mördare går lös. Leo beslutar sig för att tillsammans med sin hustru Raisa ingripa mot denna barnslaktare. Det visar sig vara ett ödesdigert beslut.

Annonser

2 thoughts on “En bok jag rekommenderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s