Ett minne att bli glad av

Det var en gång, för inte så länge sedan, en man som ville hjälpa barn som hade det svårt. Han flög över haven och köpte en maskin som behövdes på ett sjukhus för de allra fattigaste barnen.

IMG_0673 IMG_0672

Mannen blev varm i hjärtat när han såg hur maskinen hjälpte barn att få den vård som de så väl behövde.

Han kommer särskilt ihåg ett av barnen som inte mådde så bra, men som bara några veckor senare, när mannen besökte sjukhuset igen, var på väg att bli frisk, och han minns glädjen i mammans ansikte, när hon höll barnet i sin famn. Mannen hade svårt att tro att det var samma barn.

IMG_0676  IMG_0677

Innan mannen reste iväg, till denna för honom avlägsna plats, hade han packat en svart säck full med gosedjur som han hoppades skulle kunna glädja barnen på sjukhuset.

IMG_0681  IMG_0678

IMG_0679  IMG_0680

Men han kunde inte i förväg föreställa sig den glädje han fick se i deras ögon. Han tog också med sig ett stort paket som han med visst besvär slagit in och tagit med på flygplanet. När det lämnades över till ett barnhem för handikappade flickor som blivit utnyttjade uppstod en hel del förvåning när de såg vad det var.

IMG_0671 IMG_0670

Lyckan blev stor, för där flickorna bor är det både svårt och kostsamt att få sådana hjälpmedel. Det blev en resa som mannen aldrig skulle komma att glömma.

Först publicerat här i januari 2015.

Annonser

2 thoughts on “Ett minne att bli glad av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s