Ska man säga till

Funderar på en sak…

Snart så har jag födelsedag och min chef kommer upp från huvudkontoret några dagar som han brukar göra när vi har något viktigt att gå igenom. Nu råkar det vara så att han kommer på min födelsedag. Tror inte att han har koll på vilken dag det är för mig. Jag råkar dessutom veta att han också fyller år snart.

Antingen, så gör jag som jag tänker just nu och säger ingenting. Det känns mest naturligt. Sedan gratulerar jag förstås honom på hans dag om några veckor. Det som får mig att fundera är hur han eventuellt känner senare, om han kommer på att jag fyllt år. Risken kan ju finnas att han känner sig ”dum” som missat min dag och det vill jag förstås inte heller.

Hmmm…ett dilemma att hantera.

Vad tycker ni?

Annonser

32 thoughts on “Ska man säga till

 1. Hrrmm du har ju funderingar kring detta så jag hade nog köpt ngn go’ fikabröd å sagt i förbigående att alla dagar är värda att fira även vår egna så grattis till dig i förskott och min dag…ngt sånt. 🙂

  Liked by 1 person

 2. Jag förstår inte problemet, varför känner du att du måste ta ansvar för hur han kan känna det?
  Födelsedagar slutar väl vara viktiga när man fyllt 12 😉

  Liked by 2 people

 3. Min chef har ingen koll på när man fyller år. Ingen annan heller för den delen. Utan fb hade nog ingen vetat! Trist tycker jag. Men från att varit en som vetat har jag släppt det själv också. Det jag tycker är trist dock är när vissa blir firade på jobb och andra inte. Av ren princip firar jag ingen på det sättet längre.

  Liked by 1 person

 4. Jag hade valt att inte säga något. Om det inte handlar om en jämn dag så finns det väl ingen anledning för honom att känna sig dum. Vem vet, kanske gratulerar han dig 😉

  Gilla

 5. En av de första sakerna jag gjorde när jag fick en arbetsledande befattning (för många år sedan) var att skriva upp när alla fyllde år. Var de inte på jobbet den dagen så jag kunde gratulera dem så ringde jag hem till dem. Det tar ju bara några minuter.

  Men jag skulle inte komma tanken att berätta för andra när jag fyller år, varför skulle jag?
  Och varför ska du ta på dig ansvaret över hur han eventuellt mår om han senare får veta att du har fyllt fast han inte visste då?

  Födelsedagar verkar vara viktigt för dig, men kanske är det inte det för honom.

  Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s