Bästa receptet på äppelpaj

imgres.jpg

Jag tänkte göra några äppelpajer inför Aruba-tjejens besök och undrar om någon har ett riktigt bra (och enkelt) recept?

Hon provade en tysk variant när vi var på Aruba som hon älskade och jag sa då (förstås) självsäkert att äppelpajerna var mycket godare i Sverige. Nu är det upp till bevis för mig och eftersom jag aldrig gjort någon förut så kan jag behöva lite hjälp.

Ha en härlig helg! 🙂

Annonser

17 thoughts on “Bästa receptet på äppelpaj

  1. Den godaste och enklaste äppelpajen gjordes av en amerikansk student. Hon hyvlade äpplena tunt ned i pajskalet, blandat med socker och kanel. Flera lager hyvlade äpplen. Det smälter ihop till en seg äppelmassa.

    Liked by 1 person

  2. smulpaj är bäst. Jag brukar steka äpplena, tillsammans med socker, nymalen kanel och citron.Sockra så att det blir perfekt balans mellan sött och syrligt. lägg det i en smord form, på med smulorna. Att smula ner ett digestivekex i smuldegen sätter extra piff.sedan hemmagjord vaniljsås. eget påhittat recept, hahah. Men det blir delikat.
    kramisen

    Liked by 1 person

  3. Finns massor med bra recept på nätet. Själv skivar jag äpplen och lägger i en pajform. Sedan blandar jag ca 150 g smör med 1,5 dl strösocker och 3 dl vetemjöl. Det formar jag till en deg som jag lägger som ett lock över äpplena. Man kan inte kavla till ett helt lock utan får täcka en bit i taget. In i ugnen i 175 grader i ca en halvtimme. Till serverar jag vaniljsås gjord på Ekströms snabbmarsan. För att få godare sås rör jag ner några dl vispad grädde.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s