Man ska inte ropa hej

Jag berättade i gårdagens inlägg om den ”panik” som uppstod när vi fick klart för oss att Aruba-tjejen behöver visum till Kanada för att kunna mellanlanda där och byta plan till Sverige. Jag berättade också om hur det till slut löste sig och att hon fick sitt transitvisum beviljat on-line via deras system eTA.

Men man ska inte ropa hej…

…för idag kom bakslaget och Kanada meddelade att hennes eTA var dragit tillbaka och hon var tvungen att söka turistvisum till Kanada för att kunna mellanlanda där. Turistvisum för att kunna mellanlanda????? Hon ska ju inte lämna flygplatsen, inte gå igenom någon passkontroll eller passera någon tull. Hon ska bara som transitpassagerare byta flygplan.

Att söka turistvisum innebär, som i Sverige att man ska skicka arbetsgivarintyg, bankkontoutdrag, visa att man har försörjning under vistelsen, vem man ska besöka, intyg från denne osv. Detta är en lång process som kan ta veckor.

Så nu får vi helt enkelt kasta hennes biljett till Sverige via Kanada och köpa en ny biljett där hon istället byter flyg i ett mer vänligt sinnat land.

Detta är också gjort under dagen idag och det känns väääääldigt surt. Att köpa en flygbiljett från hennes hemland i Sydamerika till Sverige en vecka innan man ska åka är mycket dyrt.

Annonser

10 thoughts on “Man ska inte ropa hej

 1. Förvånansvärt att Kanada har en sån lag.
  Jag har mellanlandat i flera olika länder och aldrig
  behövt papper. Man kommer ju inte ens ut i väntsalen!

  Liked by 1 person

 2. Men herregud det låter ju inte klokt…
  kan ni inte bara chansa och hoppas att flygplatspersonalen har en sömnig dag?!
  Visa upp det ni först fick…
  Det kan ju gå…

  Liked by 1 person

 3. Men så märkligt att först bevilja och sedan återta. Det låter väldigt märkligt. Men visst, det är säkert enklare att mellanlanda i ett Europeiskt land och sedan flyga vidare. Hoppas alla hinder är borta nu!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s