Svenskar ensammast i världen

I går såg jag på Nyheterna att svenskarna är ”ensammast” i världen.

De påstod att en ny undersökning visar att 38 % av alla hushåll i Sverige består av ensamstående, vilket är högst i världen. Det innebär ungefär 1.600.000 hushåll/ bostäder.

Om bara tio procent av dem skulle flytta ihop med en annan ensamstående så skulle det finnas 160.000 nya bostäder att tillgå. Det vore väl bra? 😉

Det är väl precis vad Sverige behöver, fler bostäder så att våra ungdomar kan flytta hemifrån och våra trångbodda kan få mera plats?

Så det vore väl bra om fler ensamstående kunde hitta kärleken, både för deras egen skull och för alla som behöver en bostad?

Mer kärlek och fler bostäder åt folket ! 😉

God fortsättning på julen!

14 tankar om “Svenskar ensammast i världen

  1. Det är ju inget som säger att det blir lediga boenden enbart för att man lever i tvåsamhet. Man kan ju vilja fortsätta ha flera boenden. Det är väl inte helt ovanligt att folk har sommarhus, sportstugor mm. Om jag någonsin kommer att flytta ihop med någon igen, kommer jag definitivt skaffa mig egen skrivarlya.

    Gilla

  2. Det är en hög siffra men det är också viktigt att komma i håg att alla dessa hushåll inte kan överföras till att det handlar om ensamma människor utan vänner eller partner. Men visst är bristen på bostäder ett problem i våra storstadsregioner.

    Gillad av 2 personer

  3. Statistik är alltid statistik och med sådan kan man i princip ”bevisa” precis det man vill. Att man bor ensam betyder inte att man är ensam. Visst finns det ensamma människor som inget hellre vill än flytta ihop med någon, men jag får ofta höra från gifta och sammanboende vänner och bekanta hur lycklig jag är som slipper bo ihop. Det är en stor förmån att ha möjlighet till eget boende, möjlighet till egentid och kvalitetstid tillsammans istället för att nöta varann i vardagen. Det är vanligt att par blir särbo efter att barnen flyttat hemifrån. Det säger en hel del om hur viktigt det är med frihet och att rå sig själv.

    Ha en fortsatt trevlig julhelg!

    Gillad av 1 person

    • Jag refererade till inslaget på Nyheterna. Visst finns det massor med olika åsikter kring detta och var och en ska förstås göra som den vill. Ville dock visa upp att svenskarna har flest singel-hushåll i världen och hur många lediga bostäder det skulle bli om bara 10 % av dem hittade kärleken och flyttade ihop med någon från ett annat singel-hushåll. 🙂
      Fortsatt trevlig julhelg!

      Gilla

  4. Eller bygga fler gemensamma boenden där människor kan flytta in exempelvis på ålderns höst så slipper de vara så ensamma och en massa bostäder frigörs åt de som behöver för att komma igång med sina liv!

    Gilla

  5. Det är skönt att bo ensam i vissa stadier av livet. Frihet att göra vad man
    vill NÄR man vill, men ibland är det nödvändigt att dela bostad för att ha
    råd att bo, där man vill. Innan jag gifte mej, bodde vi 6 tjejer i en 3-sovrumslägenhet.
    Två och två turades vi om med att laga mat och städa. Vi delade hyra och
    telefonkostnader. TV hade vi inte (det var 1953)
    Vet inte om detta skulle funka i Sverige; har en känsla av att svenskar inte så
    gärna adapterar sej till det sortens liv, men nog vore det bra.

    Äldre kvinnor, pensionärer och änkor, har börjat (män är annorlunda) 🙂
    flytta tillsammans, inte bara på grund av mindre kostnad, men för att
    det känns bra, när man är äldre, att ha andra omkring sej.

    Kärlek ej nödvändig! 🙂

    Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar