Min döde pappa klipper gräset

Det var obehagligt idag när jag gick in på Hitta.se för att kolla postnumret till min mamma. När jag sökte upp adressen så fick jag också se en bild av huset där hon bor. Till min förvåning såg jag min pappa gå och klippa gräset på bilden. Det kändes väldigt obehagligt.

Får man göra så?

Det är klart att när man tänker efter så händer förmodligen samma sak med tusentals andra personer, men ändå.

(Hmm, undrar om jag borde berätta det för mamma)

Annonser

13 thoughts on “Min döde pappa klipper gräset

 1. Hej!en
  Om man har hemligt nr och inte står med på Hitta så ser väl ingen ens bostad? Tycker det är läskigt att man ska behöva visa upp villor och alla möjliga uppgifter på Hitta.
  Jag har inget nummer med nånstans. Inte varit nån olägenhet med det alls. Lämnar nummer till dom som ska ha det.
  Kram P ♥

  Gilla

 2. Har full förståelse för att du tycker det är otäckt, jag hade tyckt tvärtom. jag hade sett det som något fint, att pappa är kvar som ett gott omen kanske.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Liked by 1 person

 3. Hm. Jag vet inte så mycket om det där. Kanske du kan ta kontakt med google och se om de kan hjälpa till på något sätt eftersom din far inte finns mer. Hemskt annars kan jag tycka.

  Liked by 1 person

 4. Tror det har varit en del turer för Google när de började filma, att få tillstånd mm. Som jag minns det har Google bra advokater och gott om pengar och det har löst alla Googles problem. Det finns ju mycket stora friheter för alla som vill fotografera och den som blir avbildad har inte så stora rättigheter. Gräsligt för unga tjejer som blir fotade på badstränder tex. Men å andra sida vore totalt fotoförbud inte heller vara så kul.

  Gilla

  • Nej något fotoförbud vill inte jag heller ha. Just i det här enskilda fallet så är det inte en enskild bild på allmän plats. Det är ett direkt foto på min mammas hus. Lite skillnad kan jag tycka mot att ta en bild på ett torg eller en centralstation.

   Jag vet från egna erfarenheter att om man vill ta en ”reklambild” på allmän plats så måste de personer som syns tydligast vara antingen ”blurrade” eller ge sitt tillstånd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s