Om mig

Född i arbetarbostäderna vid fabriken och uppvuxen i förorternas miljonprogram. Utbildade mig i en alltför inskränkt och trång miljö. Fick svårt att andas och övergav studierna för arbete i butik. Brottades med mina ambitioner och lämnade tryggheten för ett utvecklande arbete med osäker ekonomi och fortsatte på den vägen i 30 år. Allt för många relationer har kommit och gått, kvar finns barnen. Blev sjuk och stannade upp. Blev frisk och tänkte till. Vad gör jag nu?

För mig är frihet, kärlek och familj viktiga begrepp som jag strävar efter att känna och ha omkring mig i livet. Det har inte alltid lyckats så bra men det är utan tvekan det viktigaste för mig.

Alla människors ärliga tankar och åsikter är värda att höras till punkt. Alla åsikter är värda att diskuteras och alla har rätt att få tycka vad det vill.

Välkommen att kommentera, diskutera och uttrycka dina åsikter i skuggan av Arvid och Lydia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Om mig

 1. Under en period i högstadie blev jag kallad Hornper av några klasskamrater – jag har ju Per som en del i namnet. Då trodde jag att det var mitt fel att jag blev mobbad men naturligtvis var det mobbarna som hade problem med sig själva. Grejen är att även i vuxenlivet träffar man på människor som försöker att förminska andra när de själva känner sig otillräckliga i sin strävan att dominera sin omgivning. Lyckligtvis känner jag mig numera så trygg i mig själv att jag kan hantera sådant, men ibland kan sådant bli lite störande.

  Liked by 2 people

  • Tack för dina funderingar. 🙂

   Tror också att det mobbarna har problem när de vill förminska andra och dominera sin omgivning. Vi ser det ofta i medierna, på arbetsplatser och på andra håll. Svårast är det nog ändå när barn blir utsatta. De har svårare att se helheten och inte känna att det är deras eget fel. 🙂

   Liked by 1 person

   • Mobbning är ju en svår fråga. Just nu är allt bara svart eller vitt. Finns inga nyanser slog mig nu. Jag får nog utveckla det i ett eget utlägg bara tanken blir färdigbakad. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s